Actueel


Het element hout; de lente.

Langzaamaan zie je het element hout verschijnen. Het heeft duidelijk moeite met de koude, maar desondanks zie je toch in de natuur de groeikrachten zich ontvouwen. Ook al is het dus koud, deze kracht laat zich wel afremmen, maar niet stoppen. en dat is nu zo kenmerkend voor dit element. Onstuitbare groeikracht! Je kunt dit b.v. ook zien aan een plantje wat dwars door het asfalt een weg naar boven weet te vinden.

In een mensenleven kun je je middels deze krachten verbinden met je  originaliteit, en je creativiteit, onmisbaar voor een geïnspireerd leven.

Als je afgesneden bent van deze bron uit zich dat in stagnatie, frustratie, niet weten wat je wilt, waarom je hier bent, de dingen doen omdat je denkt dat het zo hoort. Een uitwas kan zijn als je meent en denkt dat alles mogelijk is en je je niet afstemt op je omgeving en op het gegeven dat er voor alles een passend moment is. Het juist midden vinden tussen mijn wil en uw wil geschiede.


Dit is ook een tijd van reiniging. Je kunt hieraan op diverse manieren aandacht besteden. Een eenvoudige manier is wat meer lauwwarm water drinken en/of de dingen beginnen met water met citroen, zuur hoort bij het element hout. Ook je matigen in vet voedsel en het gebruiken van koffie/thee, alcohol. Daarnaast zijn er vele manier om te vasten. Belangrijk is dat je een manier kiest die bij je past!

En zorg ook voor emotionele reiniging; wat ligt er op je lever? Is het nodig om, op een gepaste manier, je gal te spuwen?


Ook is het zinnig om letterlijk in beweging te komen en het (stramme) lichaam na de winterrust weer los te maken en ruimte te geven. Denk aan een krakende deur die een tijd niet gebruikt is, zo kan ook het lichaam in deze tijd kraken en kreunen. Met name de pezen horen bij het element hout, maar deze zijn natuurlijk doorverbonden met onze spieren en gewrichten.

Door te bewegen kun je je flexibiliteit en veerkracht versterken.


Ga eens wat vaker naar buiten en verbind je letterlijk met de groeikrachten om je heen.

   
 
        
Vind mij op facebook Ga naar mijn youtube pagina

De Wilgenboom | Marjolein Brugman | 0575-529270 | 06-46492337 | e: info@dewilgenboom.nl